БЛАКИТНА ЕКОНОМІКА: ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРСПЕКТИВ ТА ПОРЯДКУ ДЕННОГО ДЛЯ ІННОВАЦІЙНИХ КЛАСТЕРІВ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ БІЗНЕС-СПІЛЬНОТ

Блакитна економіка (blue economy) – важлива частина сталої світової економіки по попередженню негативних кліматичних змін, збереження морського та океанського просторів. Спільно з зеленою угодою (green deal), блакитна економіка формує стратегічний курс Євросоюзу на майбутні десятиліття. За ініціативи Європейської комісії, Україна приєдналась до ініціативи «Фонду розвитку блакитної економіки в Чорному морі», куди входить також Грузія, Туреччина, Болгарія, Румунія та РФ. Одна з головних цілей ініціативи – боротьба з забрудненням Чорного моря, де кількість сміття майже вдвічі більша, ніж у Середземному. До підтримки цієї ініціативи залучені урядовий Офіс європейської та євроатлантичної інтеграції, міністерства економіки та торгівлі, закордонних справ, екології та природних ресурсів, інші урядові структури.

Водночас, тема «Блакитної економіки» виходить за рамки екології та кліматичних змін. Мова також про відновлювальну енергетику, нові джерела харчових ланцюгів, біотехнології, туризм, наукові дослідження, й відповідні впровадження засад циркулярної економіки у всіх стейкхолдерів. В програмах Євросоюзу все більшу роль в розгортанні та впровадження подібних ініціатив відіграють інноваційні кластери та технологічні бізнес-спільноти.

Отже, яка роль та які перспективи в блакитній економіці для українських інноваційних кластерів та бізнес-об’єднань? Як вони інтегруються в світовий, європейський та чорноморський порядок денний та з якими власними ініціативами?

Дискусія на ці теми відбудеться 1 вересня на круглому столі виставки Trans Expo Odessa з 11 до 13 години.

В програмі обговорення:

1.Стан чорноморських ініціатив в блакитній економіці, включно з позиціями українського уряду.

2.Позиції по блакитній економіці комітету Sustainable Industry платформи Industry4Ukraine та Морського Кластеру України.

3.Ключові інновації та цифрові технології в підтримці ініціатив блакитної економіки.

4.Позиції ініціативи стейкхолдерів Південного регіону (державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, бізнес-об’єднання).

5.Європейські програми та фонди які підтримують ініціативи блакитної економіки, доступні для України.

Організатори заходу: платформа Industry4Ukraine, Морський Кластер України, Асоціація «підприємств промислової автоматизації України».

Місце та час проведення: Морський торговий порт м. Одеса, 1 вересня з 11 до 13 години.

Модератор заходу – Артем Ващиленко, голова правління Морського Кластеру України. Для включення до виступів, прохання надсилати пропозиції на info@industry4ukraine.net

Передбачена також трансляція в онлайн – для реєстрації на захід в якості слухача, потрібно заповнити реєстраційну форму: https://www.industry4ukraine.net/events/blakytna-ekonomika-kruglyj-stil/

  • Дата:01/09/2021
  • Мiсце проведення:Круглий стіл виставки Trans Expo Odessa

.

 

.

 

Ukrainian Maritime Cluster © 2024